Logo gemeente Albrandswaard

Sollicitatieprocedure

Solliciteren bij ons?

Wij zijn een werkgever voor medewerkers die de flexibiliteit hebben om in een veranderende omgeving te kunnen functioneren. Mensen die proactief zijn en het verschil willen maken voor de inwoners van Albrandswaard. . Ben jij zo iemand? We kijken uit naar jouw sollicitatie en motivatie. Hoe ziet de procedure er vervolgens uit?

De eerste selectie

Heb je jouw sollicitatie verstuurd? Dan ontvang je direct een ontvangstbevestiging
Wij gaan zo snel mogelijk aan de slag om jouw sollicitatie te beoordelen. Zodra we dit hebben gedaan krijg je bericht van ons.

Het sollicitatiegesprek

Als we je uitnodigen voor een gesprek, dan maken we graag kennis met je. Om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en ambities en van beide kanten te ontdekken of we bij elkaar passen. We vinden het belangrijk om te achterhalen waaróm je graag in onze organisatie aan de slag wilt. Ook de mens achter het cv willen we graag leren kennen. Van onze kant kun je een duidelijk verhaal verwachten. Hoe ziet die organisatie eruit? Waar liggen je mogelijkheden op langere termijn? Natuurlijk nemen we er de tijd voor om al je vragen te beantwoorden.

De selectie

Na het eerste gesprek, hoor je snel weer van ons.  Zijn jij en wij enthousiast? Dan volgt een uitnodiging voor een vervolggesprek. We kunnen je soms ook meteen uitnodigen om de arbeidsvoorwaarden te komen bespreken. En word je afgewezen na het sollicitatiegesprek? Dan krijg je een mondelinge toelichting van onze kant, jij hebt tenslotte de moeite genomen om bij ons te solliciteren

Assessmentcenter

Incidenteel doen we een beroep op een assessment voor het vervullen van een functie. Is dat het geval, dan vind je dat terug in de vacaturetekst

Referenties

We vinden referenties van grote meerwaarde. Ze kunnen bijdragen aan een compleet beeld van een kandidaat. Maar we zullen nooit zomaar referenties natrekken zonder dat je ons daarvoor je uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Kom je ons versterken, dan vragen we een VOG van je: een Verklaring Omtrent het Gedrag. Daaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar is om voor een functie in aanmerking te komen. Zo’n VOG kun je heel handig digitaal regelen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten voor de VOG krijg je van ons vergoed.

Indiensttreding

Zijn we zover dat je bijna bij ons aan de slag gaat? Dan nemen we de arbeidsovereenkomst door in een arbeidsvoorwaardengesprek. Als deze getekend is start het onboardingsproces. Je krijgt toegang tot de onboardingsapp waarin je al veel informatie krijgt voordat je eerste werkdag start.

Vragen over de procedure?

Heb je vragen of opmerkingen over de procedure? Dan horen we het graag. Ook als je suggesties hebt om de procedure te verbeteren, staan we open voor je op- en aanmerkingen. Neem in dat geval contact op met de afdeling HRM. Dit kan door een e-mail te sturen naar recruitment@albrandswaard.nl